Du er her

Merry Karreen byder på nye boliger med tagterrasser ved Amager Centrum

06. juni 2018
 • Merry Karreen

  I stuetagen opføres en dagligvarebutik, mens der etableres 21 boliger fordelt på de øvrige etager.

 • Merry Karreen gård

  Billedkreditering: Kullegaard A/S

UGENS PROJEKT: Amagerbrogade 82 ApS opfører boliger og dagligvareforretning på Amager.

Projektet omfatter opførelsen af Merry Karreen, som kommer til at bestå af en ny bygning på 3.050 m2, der fordeler sig på erhvervslokaler i stueetagen, 21 boliger, fælles gårdområder samt private tagterrasser og altaner.

Moderne nybyg med erhverv og boliger

I maj blev de første spadestik til Merry Karreen på Amager taget, og nedrivningen af lavere forhenværende bygninger blev igangsat. Tingvej 4-8 vil det kommende år være byggepladsen, der danner rammen for opførelsen af en ny og moderne bygning på 3.050 m2. Projekter omfatter 4½ etagers infill-hus med kælder- og tagetage.

Bygningen er trukket et par meter tilbage i forhold til nabohusene, hvilket betyder, at der dannes en lille forplads ved indgangen til erhvervslokalerne, som bygges i stueetagen. Disse skal blandt andet huse en dagligvarebutik, mens de øvrige etager indrettes med 21 boliger – 6 boliger på hver etage fra 1. til 3. sal. Boligerne er grupperet omkring to trapperum med elevator, hvor hvert trapperum giver adgang til tre boliger. Der bliver desuden opført tre boliger på tagetagen, som hver får private tagterrasser med værn i galvaniseret stål.

 

VIDSTE DU, AT DU SELV KAN HENTE LIGE PRÆCIS DE PROJEKTINFORMATIONER, DU STÅR OG MANGLER?
BESTIL EN GRATIS DEMO HER 

Gode forhold for beboere såvel som erhverv

Over erhvervsarealerne på 1. sal og ved tagetagen indrettes to fælles beboerterrasser til udeophold. Det ene fælles opholdsareal etableres som et stort grønt areal i det åbne gårdmiljø i tilknytning til ejendommen. Beplantningen har det formål at afskærme indbliksgener til og fra naboejendommens udendørsarealer. Der etableres en trappenedgang fra fællesområdet, som udformes med skiftevis forskudte trappeforløb og siddetrapper. Kælderen indrettes med 20 p-pladser, hvoraf to af dem er handikap p-pladser, affaldsrum, depotrum, teknikrum og lager til stueetagens erhverv. Derudover bygges opbevaringsrum, som er forbeholdt boligdelen.

 • PROJEKTDETALJER
  Adresse: Tingvej, København S
  Start: Maj 2018
  Slut: Juni 2019
  Stadie: Byggeplads etableres
  Bygningsart: Nybyggeri
  Areal: 4.000 m²
  Budget: 65 mio. kroner
 • DELTAGERE
  Bygherre: Amagerbrogade 82 ApS
  Projektudvikler: Copi Group ApS
  Arkitekt: Kullegaard A/S
  Ingeniør: Ingeniør'ne A/S
 • MATERIALER
  Facade: Tegl
  Tag: Pap
  Gulv: Træ
  Vinduer: Træ/Alu
  Råhus: Beton
  Varmekilde: Fjernvarme

Let konstruktion med rustikt udtryk

Facaden på Merry Karreen opbygges som en let konstruktion, mens den nederste etage vil have et mere tungt udtryk, og vil dermed fremstå som basen. Facaden på selve basen vil være i en lys grå farve og med glat overflade. For at gøre erhvervsdelen åben og imødekommende for forbipasserende optræder store glaspartier. 

Som kontrast til facaden i stueplan beklædes den resterende facade fra 1. til 3. etage med teglspån, som har to forskellige overflader, der skal bruges til at variere facaden. Visse steder optræder teglspånen i begrænsede felter, hvor den ”glatte” side vender udad, mens den de øvrige steder vil hænge med den anden og mere rustikke side udad. Ideen bag teglspånen er netop at give facaden et rustikt og varieret udtryk.

Det varierede udtryk bliver yderligere forstærket ved vinduernes varierende bredder, som vil bestå af tre forskellige basisbredder. Fælles for alle vinduer er, at de er i højformat, der vil gå til gulv, samtidig er de alle lakeret i aluminium i en mørk nuance. For at skabe ro og balance vil vinduesplaceringerne opsættes på en komposition med gennemgående lodrette linjer. Alle beboelsesrum med vinduer mod facaden har enten en fransk altan eller udgang til rigtige altaner mod gårdfacaden. Altanerne etableres i lodrette ranker, og udføres med værn i galvaniseret stål.

Forventet færdig i juni 2019

Opførelsen af Merry Karreen er budgetteret til 65 mio. kr., og selve byggearbejdet udføres som fag- og storentrepriser. Det er bygherren, Amagerbrogade 82 ApS, der står for indhentning af tilbud. Copi Group ApS har forestået projektudvikling og varetager ligeledes byggestyring. Projekteringen varetages af Kullegaard og Ingeniør’ne. Det forventes at de nye beboere kan bydes velkommen i juni 2019.

Få adgang til Danmarks største projektdatabase

Ring til os på 7025 3031, og lad os tage en snak om, hvordan du kan bruge vores informationer til at skabe værdi og vækst i din forretning.
Prøv systemet allerede i dag - klik nedenfor, så kan du se, hvad vi mener.

Ja tak - jeg ønsker at få mere at vide

det er gratis og uforpligtende