Du er her

Marine One Tower - udsigt over Limfjorden

29. marts 2019
Marine One Tower er navnet på 2E Groups nye projekt

Billedkreditering: 2E Group A/S

UGENS PROJEKT: Marine One Tower – Nye boliger i vandkanten ved Limfjorden

Umiddelbart øst for Aalborg Centrum ligger de tidligere værftsarealer. Området har efter lukningen af Aalborg Værft været under stadig forandring, og inden længe er transformationen til et helt nyt byområde komplet. 2E Group A/S har allerede taget del i byudviklingen, hvor de i 2016 ombyggede værftets gamle maskinhal fra 1917 til 25 unikke luksusboliger. Nu tager de fat på et nyt boligtårn i vandkanten ved Limfjorden.

Marine One Tower er navnet på 2E Groups nye projekt. Tårnet opføres i 10 etager og indrettes med 34 lejligheder i varierende størrelser - fra 2-værelses lejligheder på 66 m² til penthouse-lejligheden på 380 m². Tårnet er designet af Arkitema Architects. Arkitektfirmaet er i øjeblikket landets mest aktive på boligområdet. Med base i Aarhus og København er de involveret i en række større boligprojekter og er aktive i alle Danmarks større byer. Udgangspunktet for arkitekturen er den unikke placering. Da bolighuset bygges ved siden af den historiske maskinhal, er facaderne inspireret af maskinhallens karakteristiske vandrette vinduesbånd. Der etableres store altaner med udsigt over fjorden mod vest og mod nordøst. Bolighuset opføres i kvalitetsmaterialer som træ, glas, stål samt anodiseret aluminiumsfacader. Huset placeres på en plint, der løftes en halv etage over terræn - et attraktivt opholdsareal for de kommende beboere.

Detailprojekteringen og udførelsen af byggeriet varetages af firmaer med base i Aalborg. Dansk Totalentreprise, Aalborg A/S udfører således byggearbejdet som totalentreprenør i samarbejde med Arkitekterne Bjørk & Maigård ApS og Niras Aalborg. Byggeriet er påbegyndt og boligerne er klar til indflytning til efteråret 2020.

Udgangspunktet for arkitekturen er den unikke placering

Tårnet opføres i 10 etager og indrettes med 34 lejligheder i varierende størrelser

 • PROJEKTDETALJER
  Adresse: Beddingen, Aalborg
  Start: December 2018
  Slut: September 2020
  Stadie: Byggeplads etableret
  Bygningsart: Nybyggeri
  Areal: 3800 kvadratmeter
  Budget: 60 mio. kroner
 • DELTAGERE
  Bygherre: 2e Group A/S
  Arkitekt: Arkitema Architects,
  Arkitekterne Bjørk & Maigård ApS
  Ingeniør: Niras
 • MATERIALER
  Facade: Anodiseret aluminium
  Gulv: Træ, Marmor, Tæpper
  Tag: Tag-pap
  Vinduer: Træ/alu
  Råhus: Beton
  Varmekilde: Fjernvarme

Få adgang til Danmarks største projektdatabase

Ring til os på 7025 3031, og lad os tage en snak om, hvordan du kan bruge vores informationer til at skabe værdi og vækst i din forretning.
Prøv systemet allerede i dag - klik nedenfor, så kan du se, hvad vi mener.

Ja tak - jeg ønsker at få mere at vide

det er gratis og uforpligtende