Du er her

Hyrdehøjen - 35 nye boliger i Roskilde

06. marts 2019
 • Hyrdehøjen - hus set fra haven

 • Hyrdehøjen - set fra fælleden

  Billedkreditering: Cornelius + Vöge ApS

UGENS PROJEKT: Lokalt arkitektfirma bag nye boliger i Roskilde 

I det vestlige Roskilde er Hyrdehøjen ApS lige på trapperne til at tage første spadestik til 35 nye boliger. Projektet er udviklet af Broen Development ApS.

Byhusene i Fælledskabet, som udvikleren kalder projektet med henvisning til bebyggelsens centrale fælled, opføres som en række mindre klynger af 2-5 huse i to etager. Cornelius + Vöge ApS, som har slået stregerne til boligerne, har selv til huse i Roskilde. Arkitektfirmaet har referencerne i orden, da de sammen med japanske Kengo Kuma er involveret i store prestigeprojekter som Det Ny H.C. Andersens Hus i Odense og Vandkulturhuset på Papirøen.

Grundtanken for bebyggelsen er en disponering af boligerne som en fortætning af selvstændige byhuse. Facaderne udføres i indfarvet puds i skiftende farver fra hus til hus samt felter af lodret træbeklædning, og tagene udføres som saddeltage med tagpapdækning med skiftende retninger for hvert enkelt hus. Boligerne udføres som udgangspunkt i traditionelle materialer, men der er mulighed for alternativer i form af fx poleret betongulv. Der opføres 5 boligtyper på 123-127 m². Samlet udgør bebyggelsen ca. 4.400 m².

Byggearbejdet udføres som fagentrepriser. Men entreprenørerne er endnu ikke på kontrakt, så dem er det endnu ikke muligt at løfte sløret for. Art-tek Ingeniør Rådgivning ApS varetager ingeniørrådgivningen.

 • PROJEKTDETALJER
  Adresse: Engmarken, Roskilde
  Start: April 2019
  Slut: Juli 2020
  Stadie: Licitationsresultat
  Bygningsart: Nybyggeri
  Areal: 4.400 m²
  Budget: 70 mio. kroner
 • DELTAGERE
  Bygherre: Hyrdehøjen ApS
  Arkitekt: Cornelius + Vöge ApS
  Ingeniør: Art-tek Ingeniør Rådgivning ApS
 • MATERIALER
  Facade: Pudset, Træ
  Gulv: Træ, Klinker
  Tag: Tagpap
  Vinduer: Træ/Alu
  Råhus: Beton
  Varmekilde: Fjernvarme

Få adgang til Danmarks største projektdatabase

Ring til os på 7025 3031, og lad os tage en snak om, hvordan du kan bruge vores informationer til at skabe værdi og vækst i din forretning.
Prøv systemet allerede i dag - klik nedenfor, så kan du se, hvad vi mener.

Ja tak - jeg ønsker at få mere at vide

det er gratis og uforpligtende