Du er her

Udvidelse af Hempels hovedkontor

10. maj 2019
Hempel HQ2 fra Helsingørmotovejen

Billedkreditering: Årstiderne Arkitekter - Part of Sweco

UGENS PROJEKT: Opførelse af administrationsbygning på Hempel Campus i Lyngby

Malingsleverandøren Hempel har taget første spadestik til anden etape af udvidelsen af hovedkvarteret i Lyngby. Næste skud på stammen (HQ2) opføres ud til Lyngbymotorvejen og forbindes til den eksisterende bygning via en ny gangbro.

Projektet omfatter opførelse af i alt 11.879 m² domicil, heraf 9.774 m² administrationsbygning i 3-5 etager og 2.105 m² kælder. Projektet har en anslået anlægssum på ca. 150 mio. kr. (beregnet af Byggefakta). Udvidelsen af hovedkvarteret begyndte allerede i 2018 med en stor laboratorie- og testbygning på ca. 6.000 m². Når begge udbygninger står færdig til efteråret 2020, vil Hempels hovedsæde være transformeret til en campus på over 20.000 m².

Det er Årstiderne Arkitekter, som nu er en del af Sweco, der står for arkitekturen. Arkitekterne har ligeledes tegnet det oprindelige hovedsæde, der stod færdigt i 2013. Med valget af rådgiver fortsætter udbygningen i samme streg, så der sikres en god sammenhæng mellem nyt og eksisterende. Bygningen bliver udført i hvide betonelementer, hvor facaden brydes af lodrette glaspartier. Gangbroen bliver et centralt element, der kobles fra den centrale trappe i det eksisterende hovedsæde til en ny skulpturelt udformet trappe i den nye bygning. Trappernes organiske form er inspireret af en helix-spiral – det mønster der opstår, når en spand maling røres op. Trappen i den nye bygning vil være synlig fra Lyngbymotorvejen og udgør et centralt element i facaden. Gangbroen vil ligeledes fungere som en port til Vidensbyen – et område med flere videnstunge virksomheder nord for DTU.

Valget af entreprenør er faldet på CG Jensen. De har som totalentreprenør overtaget hele ansvaret for byggeriet i udførelsesfasen. CG Jensen kan med sine kapaciteter på jord-, kloak- og betonområdet udføre hovedparten af råhuset som egenproduktion.

Udvidelse af Hempels hovedkontor i Lyngby
 • PROJEKTDETALJER
  Adresse: Lundtoftegårdsvej, Lyngby
  Start: Maj 2019
  Slut: Oktober 2020
  Stadie: Byggeplads etableret
  Bygningsart: Nybyggeri
  Areal: 11.879 m²
  Budget: 150 mio. kr. (Anslået af Byggefakta A/S)
 • DELTAGERE
  Bygherre: Hempel A/S
  Arkitekt: Årstiderne Arkitekter - Part of Sweco
  Ingeniør: Sweco Danmark A/S
  Totalentreprenør: Cg Jensen A/S
 • MATERIALER
  Facade: Beton
  Tag: Tag-Pap
  Gulv: Træ, Klinker, Tæpper, Vinyl, Epoxy
  Vinduer: Aluminium
  Råhus: Beton
  Varmekilde: Fjernvarme

Få adgang til Danmarks største projektdatabase

Ring til os på 7025 3031, og lad os tage en snak om, hvordan du kan bruge vores informationer til at skabe værdi og vækst i din forretning.
Prøv systemet allerede i dag - klik nedenfor, så kan du se, hvad vi mener.

Ja tak - jeg ønsker at få mere at vide

det er gratis og uforpligtende