Du er her

Boligprojekt på G. Funders gamle fabriksareal

03. oktober 2018
 • Der opføres to hustyper, der er døbt henholdsvis Kulturbåndet og Parkbebyggelsen

 • Bebyggelsen rummer 57 punkthuse i 2-4 etager

  Billedkreditering: Rum A/S

UGENS PROJEKT: Fabriksareal i Vejle bliver til nyt boligområde

Mølholmdalen syd for Vejle har i over 100 år dannet rammen for Funders Rebslageri og Børstefabrik. Produktionen stoppede i 2014, hvor Therkildsen Ejendomme købte arealet, og nu har arkitektfirmaet RUM slået stregerne til et boligprojekt, der vil skabe nyt liv til området.

Projektets grundidé bygger på bevaring og genfortælling af stedets historie. De eksisterende fabriksbygninger nedrives, men der bevares elementer, som viser stedets industrielle historie. Den nye bebyggelsesplan rummer i alt 57 boliger på 90-135 m², der fordeles på punkthuse i 2-4 etager. Der opføres to hustyper, der er døbt henholdsvis Kulturbåndet og Parkbebyggelsen.

Kulturbåndet

Det ene element i bebyggelsen bliver Kulturbåndet med 24 boliger fordelt på 6 bygninger i 2 etager. Der opføres rødstenslænger parallelt med åen under hensyntagen til nuværende højde- og afstandsregler. Længerne genfortæller historien om de smalle gaderum med forskudte bygninger, mens de solide og rustikke materialevalg relaterer til de nærliggende murermesterhuse.

Parkbebyggelsen

Parkbebyggelsen omfatter 33 lejligheder fordelt på 2 punkthuse i 4 etager med 12 boliger og et punkthus i 3 etager med 9 boliger. Her sigtes der efter et lettere udtryk i materialevalget til facader og bygningernes længer mødes i et transparent fordelingsrum. Alle boligerne får altaner.

Der er netop taget første spadestik til projektet. Det er bygherren, Therkildsen Ejendomme, der selv står for opførelsen af byggeriet i Vejle, som forventes at stå færdigt medio 2020.

 • PROJEKTDETALJER
  Adresse: Fundersvej, Vejle
  Start: Oktober 2018
  Slut: Juni 2020
  Stadie: Byggeplads etableres
  Bygningsart: Nybyggeri
  Areal: 7.000 m²
  Budget: 100 mio. kroner
 • DELTAGERE
  Bygherre: Bygherre: Therkildsen Ejendomme A/S
  Arkitekt: Rum A/S
  Ingeniør: Hundsbæk & Henriksen A/S
  Totalentreprenør: Therkildsen Ejendomme A/S
 • MATERIALER
  Facade: Tegl, Skifer
  Gulv: Træ, Klinker
  Tag: Stål, Pap
  Vinduer: Aluminium/Træ
  Råhus: Beton
  Varmekilde: Fjernvarme

Få adgang til Danmarks største projektdatabase

Ring til os på 7025 3031, og lad os tage en snak om, hvordan du kan bruge vores informationer til at skabe værdi og vækst i din forretning.
Prøv systemet allerede i dag - klik nedenfor, så kan du se, hvad vi mener.

Ja tak - jeg ønsker at få mere at vide

det er gratis og uforpligtende