Du er her

61 etageboliger i Falbe Parken

13. marts 2019
 • Det samlede etageareal bliver ca. 5.600 m². Alle boligerne får altan eller egen have

 • 61 etageboliger klar til indflytning i det nordvestlige Randers

  Billedkreditering: Randers Arkitekten ApS

UGENS PROJEKT: Falbe Parken – Minderne bevares i nyt randrusiansk boligområde 

Til foråret 2021 står 61 etageboliger klar til indflytning i det nordvestlige Randers. Boligerne opføres på den centrale del af arealet, der tidligere husede én af Randers’ største historiske virksomheder, G. Falbe Hansens Klædefabrik. Området har fået navnet Falbe Parken, men det er ikke kun navnet, der lever videre. Områdets historie præger både bygningernes arkitektur og arealerne omkring.

De 61 lejligheder bliver på 2-4 værelser og opføres som to blokke i tre etager. Det samlede etageareal bliver ca. 5.600 m². Alle boligerne får altan eller egen have. Som en hyldest til klædefabrikkens syersker formes altaner som to stikkesting. På facaderne indarbejdes grafik bestående af historiske fotografier og lignende fra klædefabrikken. Udearealerne er ligeledes præget af historien. Der anlægges således to arboreter - et japansk og et amerikansk arboret - der er en slags botanisk have. Parken og arboreterne er opført efter tanker af den tidligere direktør Just Falbe-Hansen, der skænkede netop sådan en park til Silkeborg Bad i 50’erne. Endelig opstilles montrer med QR-koder i hele Falbe Parken, hvor man via sin telefon får små anekdoter fra Falbe-virksomheden, bebyggelserne og beplantningen.

Det er en række lokale investorer der står bag bygherreselskabet Falbeparken C5 ApS. Projekteringen er ligeledes varetaget af lokale aktører - Randers Arkitekten ApS og ingeniørfirmaet Reeholm Og Bredahl A/S. Byggearbejdet udbydes som fagentrepriser i underhåndsbud. Entreprenørerne er endnu ikke på kontrakt, men første spadestik forventes taget dette forår, så det kan ikke vare længe.

 • PROJEKTDETALJER
  Adresse: Falbe Parken
  Start: Maj 2019
  Slut: Marts 2021
  Stadie: Licitation
  Bygningsart: Nybyggeri
  Areal: 5600 kvadratmeter
  Budget: 78 mio. kroner
 • DELTAGERE
  Bygherre: Falbeparken C5 ApS
  Arkitekt: Randers Arkitekten ApS
  Ingeniør: Reeholm Og Bredahl A/S
 • MATERIALER
  Facade: Tegl/mursten
  Gulv: Vinyl, Fliser
  Tag: Tag-pap
  Vinduer: Træ/alu
  Råhus: Beton
  Varmekilde: Fjernvarme

Få adgang til Danmarks største projektdatabase

Ring til os på 7025 3031, og lad os tage en snak om, hvordan du kan bruge vores informationer til at skabe værdi og vækst i din forretning.
Prøv systemet allerede i dag - klik nedenfor, så kan du se, hvad vi mener.

Ja tak - jeg ønsker at få mere at vide

det er gratis og uforpligtende