Du er her

Første spadestik taget til 46 Svanemærkede boliger samt fælleshus

20. september 2018
 • Fællesskabet er en bærende del af konceptet

 • Boligerne opføres som rækkehuse i varierende størrelser

  Billedkreditering: Tegnestuen Vandkunsten A/S

UGENS PROJEKT: Svanemærkede boliger med fokus på fællesskabet

I Lejre er der netop taget første spadestik til bofællesskabet Skråningen med 46 boliger samt et fælleshus på 600 m² og et poolhus. Tegnestuen Vandkunsten A/S er arkitekterne bag projektet, der er udviklet af EcoVillage ApS i samarbejde med Casa A/S. Der er planlagt indflytning maj 2019.

Boligerne opføres som rækkehuse i varierende størrelser fra 38 m² til 134 m² og dækker således en bred målgruppe. De udføres som præfabrikerede moduler med facader i træ. Scandi Byg A/S leverer modulerne, og hovedparten af byggearbejdet udføres således på Scandi Bygs fabrik i Løgstør. Boligerne bliver Svanemærkede, hvilket betyder, at der stilles skrappe krav i hele byggeriets livscyklus, med krav om indeklima, sundhedsskadelige stoffer, lavt energiforbrug og bæredygtigt certificeret træ. Casa A/S har som totalentreprenør det overordnede ansvar for byggearbejdet.

Ud over bæredygtighed er fællesskabet en bærende del af konceptet for projektet. I fællesskabet skal bofællerne selv være med til at udvikle, når ejerforeningen og bestyrelsen er stiftet, men rammerne er lagt med fælleshus, poolhus, fællesspisning og mulighed for dyrkning og dyrehold. Ved køb af bolig købes således en andel af det 600 m² store fælleshus, der blandt andet indrettes med spisesal, køkken, legerum, værksted/cykelværksted, øvelokale, fitnessrum, fælles vaskeri, tv-stue, kontorfællesskab, gæsteværelser og teenageafdeling.

Ifølge planen får boligerne på Skråningen i 2020 selskab med Skråningen II - et tilsvarende projekt der omfatter 50 boliger og fællesfaciliteter.

 • PROJEKTDETALJER
  Adresse: Skråningen, Lejre
  Start: September 2018
  Slut: Sommer 2019
  Stadie: Byggeplads etableret
  Bygningsart: Nybyggeri
  Areal: 4.800 m²
  Budget: 94 mio. kroner
 • DELTAGERE
  Bygherre: Casa Skråningen 1 A/S
  Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten A/S
  Ingeniør: Scandi Byg A/S
  Totalentreprenør: Casa A/S
 • MATERIALER
  Facade: Træ
  Gulv: Træ
  Tag: Tag-pap
  Vinduer: Aluminium/Træ
  Råhus: Træ
  Varmekilde: Varmepumpe

Få adgang til Danmarks største projektdatabase

Ring til os på 7025 3031, og lad os tage en snak om, hvordan du kan bruge vores informationer til at skabe værdi og vækst i din forretning.
Prøv systemet allerede i dag - klik nedenfor, så kan du se, hvad vi mener.

Ja tak - jeg ønsker at få mere at vide

det er gratis og uforpligtende