Du er her

DLG flytter ud i det grønne

02. november 2018
DLG skifter Tivoliudsigten ud med udsigten til Lillebælt


Billedkreditering: PLH Arkitekter A/S

UGENS PROJEKT: AP Ejendomme opfører nyt domicil til DLG i Fredericia

Danmarks største grovvareselskab flytter hovedsædet fra Axelborg i København til Ballesvej ved Fredericia og skifter Tivoliudsigten ud med udsigten til Lillebælt. Første spadestik er netop blevet taget til det ny domicil, der forventes at stå færdigt i 2020.

PLH Arkitekter har slået stregerne til bygningen, der udføres i tre længer, der strækker sig ud i landskabet og med flere udgange til udendørsarealer og terrasser placeret i relation til mødecenter og kantine. Centralt i bygningen skabes et atrium med sammenhæng mellem alle etager – fra stueetagen til kvist. Bygningen udføres med grønt sedumtag, facader i mursten med gennemgående vinduesbånd og med et stort åbent glasparti som hovedindgang. Ved bygningens østlige side er det planen at anlægge en rekreativ oplevelsessti, der går ned til Lillebælt.

Byggeriet opføres i tre etager med et areal på 7.500 m². Dertil kommer kælder på 1.350 m² til parkering og teknik. Det samlede areal inkl. kælder bliver dermed 8.850 m². Ca. 300 medarbejdere skal have deres daglige gang i bygningen, der skal fungere som DLGs hovedkontor og ligeledes samle funktioner fra dele af DLG’s tre detailforretninger i Sydjylland, Østjylland og på Fyn, DLG’s Kundecenter samt datterselskaberne Vitfoss/Vilofoss.

Byggearbejdet udføres af NRE Denmark i totalentreprise. Entreprenøren har tidligere udført flere byggerier for AP Ejendomme og er blandt andet i gang med at opføre boliger i Risskov ved Aarhus for samme bygherre. Ingeniørrådgivningen varetages af Ingeniør'ne.

 

 • DLG flytter ud i det grønne

 • PLH Arkitekter har slået stregerne til bygningen

 • PROJEKTDETALJER
  Adresse: Ballesvej, Fredericia
  Start: Oktober 2018
  Slut: Juni 2020
  Stadie: Byggeplads etableres
  Bygningsart: Nybyggeri
  Areal: 8.850 m²
  Budget: 130 mio. kroner
 • DELTAGERE
  Bygherre: Ap Ejendomme A/S
  Arkitekt: PLH Arkitekter A/S
  Ingeniør: Ingeniør'ne A/S
  Totalentreprenør: NRE Denmark A/S
 • MATERIALER
  Facade: Tegl/mursten
  Tag: Grønne tage
  Gulv: Træ
  Vinduer: Træ/alu
  Råhus: Beton
  Varmekilde: Fjernvarme

Få adgang til Danmarks største projektdatabase

Ring til os på 7025 3031, og lad os tage en snak om, hvordan du kan bruge vores informationer til at skabe værdi og vækst i din forretning.
Prøv systemet allerede i dag - klik nedenfor, så kan du se, hvad vi mener.

Ja tak - jeg ønsker at få mere at vide

det er gratis og uforpligtende