Du er her

August Schade Kvarteret

15. april 2019
Nyt multihus ved August Schade Kvarteret

Billedkreditering: Lendager Group ApS, Arkitema Architects

UGENS PROJEKT: Nyt bæredygtigt multihus i genbrugsmaterialer

Et nyt multihus på 24.000 m² er på vej i August Schade Kvarteret i Ørestad Nord. Huset skal rumme både hotel, restaurant, café, serviceret kontorfællesskab og dagligvarebutik, og udviklerne bag projektet har ambitiøse målsætninger til bæredygtighed både i forhold til miljø og arbejdsmiljø.

Projektudviklerne Tetris A/S og NREP A/S har allerede sat et væsentligt aftryk på udviklingen i Ørestaden. Det nye multihus er udviklet i samarbejde med, Lendager Group, Arkitema Architects og Niras, og her er udviklerne virkelig gået i tænkeboksen i forhold til kravene til fremtidens arbejdsplads og fremtidens byggeri generelt. Fællesskab, hjemlighed og bæredygtig er nogle af nøgleordene for det nye byggeri.

Bygningens forskellige elementer skal supplere hinanden for at imødekomme fremtidens fleksible arbejdsmarked. Blandt andet vil hotellet tilbyde ”extended stay” - en slags hotellejlighed til dem, der har brug for at bo i København i en lidt længere periode. Fx i forbindelse med projektarbejde. Ligeledes etableres fællesarealer, hvor man mødes og arbejder i co-working spaces. De udadvendte elementer i form af restaurant, café og dagligvarebutik er med til at skabe liv og åbne bygningen mod omverdenen.

Tidligere har bæredygtighed handlet meget om energiforbruget, når bygningen først er i drift. Multihuset arbejder ud fra en DGNB-certificering, der medregner miljømæssig bæredygtighed i hele bygningens livscyklus og ligeledes vægter økonomisk og social bæredygtighed - fx godt arbejdsmiljø. På det miljømæssige område arbejdes der især med genbrugsmaterialer som fx genbrugstegl, -træ og -beton, for at nedbringe byggeriets ressourceforbrug. Her vil Lendager Group ud over rollen som arkitekt stå for udvikling og leverance af upcyclede byggematerialer.

Entreprenørfirmaet Einar Kornerup A/S udfører byggearbejdet som totalentreprenør. Første spadestik blev taget i begyndelsen af året og hoteldelen forventes afleveret som det første ultimo 2020. Hele byggeriet skal stå klar til indflytning i begyndelse af 2021.

Nyt bæredygtigt multihus i genbrugsmaterialer

24.000 m² stort multihus i Ørestad Nord

 • PROJEKTDETALJER
  Adresse: Amagerfælledvej, København
  Start: Februar 2019
  Slut: Primo 2021
  Stadie: Byggeplads etableret
  Bygningsart: Nybyggeri
  Areal: 24.000 m²
  Budget: 400 mio. kroner
 • DELTAGERE
  Bygherre: Tetris A/S, Nrep A/S
  Arkitekt: Lendager Group ApS,
  Arkitema Architects
  Ingeniør: Niras A/S
  Totalentreprenør: Entreprenørfirmaet Einar Kornerup A/S
 • MATERIALER
  Facade: Tegl/mursten, Aluminium
  Gulv: Træ, Klinker
  Vinduer: Aluminium
  Råhus: Beton
  Varmekilde: Fjernvarme

Få adgang til Danmarks største projektdatabase

Ring til os på 7025 3031, og lad os tage en snak om, hvordan du kan bruge vores informationer til at skabe værdi og vækst i din forretning.
Prøv systemet allerede i dag - klik nedenfor, så kan du se, hvad vi mener.

Ja tak - jeg ønsker at få mere at vide

det er gratis og uforpligtende