Du er her

Ny byggeprognose for 2017 overrasker – Ny rekord på vej

27. april 2017

Byggeriet buldrer derudad, og væksten på det professionelle projektmarked fortsætter i 2017. Prognosen er opjusteret, og boligbyggeriet er på vej mod et rekordhøjt niveau. Fremgangen fortsætter i København, men også Syddanmark kan se frem til mere aktivitet i 2017. Det viser en helt ny prognose fra Byggefakta A/S

2017 er kommet godt i gang, og byggeriet buldrer derudad. Byggefakta A/S har netop udgivet ”Trends for byggebranchen Q1 2017”. Rapporten indeholder en opgørelse over igangsatte byggeprojekter i første kvartal samt ny prognose for resten af 2017.

Der er godt nyt. Ifølge den nye prognose forventes det, at der igangsættes projekter for 78,2 mia. kr. i Danmark i 2017. Det svarer til en fremgang på 8 % eller projekter for 5,5 mia. kr. mere end i 2016.

DOWNLOAD RAPPORTEN HER

Ny rekord for boligbyggeriet

Boligbyggeriet er eksploderet de sidste 3 år, og den udvikling fortsætter ifølge den nye prognose i 2017. Med en fremgang på 30 % sammenlignet med 2016, ser hovedgruppen ud til at sætte endnu en rekord. Ifølge den nye prognose forventes det, at der igangsættes boligprojekter for 33,4 mia. kr. i 2017, hvilket er en fremgang på hele 7,7 mia. kr. i forhold til 2016.

”Boligbyggeriet er eksploderet de seneste år, og 2017 ser ud til at blive endnu et rekordår for boligerne. Væksten er i høj grad skabt af nybyggeri centreret omkring de store byer og i særdeleshed omkring København. De stigende boligpriser, kombineret med et historisk lavt renteniveau, gør boliger til en attraktiv investering for developere, investorer, fonde og pensionskasser. Hele 43 % af det professionelle projektmarked i 2017 er boliger, og det er et rigtigt højt niveau”, fortæller adm. direktør Jens Slott Johansen, Byggefakta A/S.

Mere anlæg, sundhed samt sport og fritid

Selvom boligerne fylder rigtig meget i prognosen og er den primære driver for væksten på markedet, viser prognosen dog også fremgang for flere af de øvrige hovedgrupper. En hovedgruppe, der også vokser markant, er hovedgruppen ”Anlæg”. Med projekter for 11,9 mia. kr. i 2017 forventes hovedgruppen at vokse med 1,9 mia. kr. i forhold til 2016. Derudover viser prognosen også fremgang for hovedgrupperne ”Sport, fritid, kultur og hotel” samt ”Sundheds- og socialvæsnet” i 2017.

Erhvervsbyggerierne samt ”Skoler, uddannelse og forskning” holder samme niveau som i 2016. Der hvor vi ser den største tilbagegang i 2017, er for hovedgruppen ”Energi og renovation”. Hovedgruppen ramte i 2016 et ekstremt højt niveau, hvor flere ”superprojekter” blev igangsat. I 2017 holder hovedgruppen et mere normalt niveau. Det samme glæder, dog i noget mindre grad, for hovedgruppen ”Offentlige bygninger”, der også går tilbage i 2017 sammenlignet med 2016.

Der bygges især i Hovedstaden men også i Syddanmark

Fremgangen for byggeriet er ligesom sidste år centreret omkring Region Hovedstaden, men derudover ses også en markant fremgang for byggeriet i Region Syddanmark i 2017. Prognosen viser desuden fremgang for byggeriet i Region Nordjylland, mens det i Region Sjælland forventes at holde niveauet fra 2016. Region Midtjylland er den eneste region, der går tilbage.

Udviklingen ser ud til at fortsætte, men…

”Den nye prognose er jo godt nyt, hvis byggebranchen kan følge med, og der ikke opstår kapacitetsudfordringer på markedet. Men vi skal også huske på, at boligmarkedet er meget konjunkturfølsomt, og at det hurtigt kan vende. Det er der dog ikke noget, der tyder på lige nu. Men vi skal aldrig sige aldrig, det så vi jo tilbage i 2007. Og så vil det ramme markedet hårdt, da boligerne pt. udgør så stor en del af det samlede byggeri”, afslutter Jens Slott Johansen, Byggefakta A/S.

Hent hele rapporten og få alle detaljerne

Se stort billedeRapporten ”Trends for byggebranchen Q1 2017” kan downloades her

Rapporten kan frit citeres med behørig kildeangivelse.

 

Yderligere information:

Byggefakta A/S
Adm. direktør Jens Slott Johansen
Tlf.: 7025 3031
Mobil: 2247 7416
Mail: jsj@byggefakta.dk

 

Om rapporten

Rapporten ”Trends for byggebranchen” er en gratis rapport, som udgives hvert kvartal af Byggefakta A/S, som er Danmarks førende leverandør af information om offentlige og private byggeprojekter. Rapporten dækker det professionelle marked for byggeri i Danmark og indeholder en opgørelse over igangsatte projekter samt prognoser for resten af året. Rapportens data omfatter både offentlige og professionelle private byggeprojekter. Tallene dækker ikke Hr. og Fru Jensens byggeri af et nyt parcelhus eller en ny carport. Ved indsamlingen af informationer til "Trends for byggebranchen" har researchafdelingen hos Byggefakta været i kontakt med beslutningstagerne på hvert byggeprojekt op til 10 gange. Dermed er der samlet set gennemført ca. 100.000 research-interviews fordelt på 13.000 byggeprojekter for at tilvejebringe og verificere rapportens data. Rapporten kan downloades gratis via byggefakta.dk