Du er her

2018 bød på nye spændende (og store) byggeprojekter

01. marts 2019
Den nye rapport ”Trends for byggebranchen 2014-2018” indeholder den endelige topliste over igangsatte byggeprojekter i 2018. Sidste år blev der igangsat byggeprojekter for 100,7 mia. kr., og listens 10 projekter udgør godt 18,5 milliarder af den samlede byggesum. Projekterne består især af store anlægsprojekter samt bolig- og hotelbyggerier.

Ny metroafgrening til Sydhavnen tager førstepladsen

På toplistens suveræne førsteplads ligger etableringen af metroafgreningen til Sydhavnen. I august 2018 blev første spadestik taget til projektet. Byggeriet forventes at tage 6 år og vil hermed stå færdigt i sommeren 2024. Den nye metroafgrening skal køre fra den kommende Cityring over Sydhavnen og til endestationen, Ny Ellebjerg. Projektet har en anlægssum på 8,3 milliarder kr., og var derfor med til at trække hovedgruppen “Anlæg” betydeligt op i 2018. Metroselskabet I/S er bygherre på projektet, mens Tunn3l JV I/S, Rhomberg Bhantechnik og Efacec JV varetager rollerne som totalentreprenør.

 

SE ALLE 14 TOLISTER FOR 2018 I NY RAPPORT HER 

Opførelse af karrébyggeri binder Aarhus sammen

NicolinehusI december 2020 forventes et omfattende karrébyggeri, ved navn Nicolinehus, at stå færdigt i Aarhus Havn. Projektet, som er på syvendepladsen på toplisten for 2018, blev igangsat i oktober 2018 og skal omfatte både boliger, erhverv, butikker og p-kælder. De to bygninger kommer til at bestå af i alt 216 boliger; 143 ejerlejligheder, 60 lejelejligheder og 13 byhuse. I stueetagerne kommer der desuden til at ligge butikker.

Nicolinehus har til formål at forbinde Aarhus Ø sammen med resten af Aarhus og særligt Aarhus C. Projektet, som har en samlet anlægssum på 1 mia. kr., udføres som to totalentrepriser, hvor Hercules Fundering står for etablering af byggegrube.

Bricks A/S er bygherre på projektet, mens arkitektarbejdet varetages af AART Architects A/S i samarbejde med Schønherr A/S, som står for landskabsarkitekturen.

 

DOWNLOAD TRENDS FOR BYGGEBRANCHEN 2014-2018 – KLIK HER 

Ny letbane i Odense gør hverdagen nemmere for 52.000 pendlere

Et andet projekt på toplisten for 2018 er etableringen af Odense Letbane, som blev igangsat i april 2018. Projektet har en anslået værdi af 1,2 milliarder kr. og forventes at stå færdigt i september 2021. Odense Letbane omfatter hele 14,5 km letbane samt opførelse af 26 dertilhørende stationer. Letbanen har til formål at gøre transporten lettere for de 52.000 pendlere, som dagligt rejser ind og ud af Odense.

I Odense har sporvogne tidligere forårsaget ulykker og trafikpropper, men dette er i dag løst, ved at letbanen ikke skal dele spor med bilerne. Det er Odense Letbane P/S, der fungerer som bygherre på projektet, mens Comsa-Munck-Efacec Consortium I/S varetager totalentreprisen.

 

Om rapporten

”Trends for byggebranchen 2014-2018” er en gratis rapport, som er udgivet af Byggefakta A/S. Rapporten indeholder helt friske prognoser for det professionelle byggeri i 2018. Rapportens data omfatter både offentlige og professionelle private byggeprojekter. Tallene dækker ikke Hr. og Fru Jensens byggeri af et nyt parcelhus eller en ny carport. Ved indsamlingen af informationer til rapporten har researchafdelingen hos Byggefakta været i kontakt med beslutningstagerne på hvert byggeprojekt op til 10 gange. Dermed er der samlet set gennemført ca. 100.000 research-interviews fordelt på 13.000 byggeprojekter for at tilvejebringe og verificere rapportens data. Rapporten kan downloades gratis her