Du er her

Kommunernes investeringer: Regeringen erkender flaskehalsproblemer i byggeriet

15. juli 2014

Børsen den 10. juli 2014: Minister for byggeriet anerkender nu, at dele af arbejdsmarkedet er truet af mangel på byggearbejdskraft, og det kan føre til, at offentligt byggeri udsættes

Presset på byggebranchen er så massivt, at regeringen frygter mangel på arbejdskraft, og deraf følgende prispres, forsinkede byggerier og tab af konkurrenceevne. Minister for byggeriet Rasmus Helveg Petersen vil kortlægge kapacitetsproblemerne i byggeriet, og han er klar til at udsætte offentlige byggerier, hvis presset på byggebranchen bliver for massivt.

”Vi er bange for, at der opstår flaskehalse i byggesektoren på basis af alle de offentlige byggeinvesteringer, der er i gang,” siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R). At der er tryk på den danske byggebranche, fremgår af tal fra Byggefakta, der viser, at alene i 2014 er der realiseret eller planlagt byggerier for 62 mia. kr. Ifølge prognoserne planlægges der byggeri i 2015 for 65 mia. kr., og for 70 mia. kr. i 2016. Tallene dækker det professionelle byggemarked, og tallene dækker ikke byggeri af enfamiliehuse, og når hr. og fru Jensen får bygger en ny carport.

Læs hele artiklen her: Børsen 10.07.2014: Regeringen erkender flaskehalsproblemer i byggeriet

Hent den seneste version af rapporten "Kommunernes investeringer" GRATIS HER


Der kan frit citeres med behørig kildeangivelse.